Top 2020!

 

Misschien een rare titel, maar het gaat in dit geval over de lijst der lijsten. De top 2000! Een lijst die mij elk jaar weer terug brengt in goede en slechte tijden. Vroeger toen de kinderen klein waren hadden wij de lijst op de kamerdeur geplakt. Als er een goed uurtje aan kwam met wat favoriete nummers ging ik niet weg en bleef ik thuis. Boodschappen doen of ander dingen deed ik wel tijdens een voor mij minder muziek uurtje. Aan het eind van de lijst ging ik gewoon nergens meer heen en zong ik met bijna elk nummer volop mee.

Maar voordat die lijst tot stand komt moet ik wel eerst mijn eigen lijst maken. Veel nummers blijven, die staan al vanaf het begin vast. Maar elk jaar wissel ik af met nummers die er andere jaren niet meer bij konden en nieuwe nummers doen hun intrede in mijn persoonlijke lijst van 2020.

Dit jaar is alles anders, ik moet de lijst nog invoeren als ik dit schrijf en ik heb dus niet meer zo heel veel tijd. Moeilijk is het op zich niet, mooie nummers genoeg. Maar ik twijfel over de 'troostnummers'. De muziek waar je kracht uit haalt om deze tijd door te komen. Met veel van die nummers heb ik de afgelopen periode mee gegalmd en soms een traantje gelaten.

Fysiek iemand aanraken is nog steeds lastig, maar geraakt worden door muziek brengt ook emotie, kracht, geluk en lach in ONS leven. Muziek moeten we dus absoluut niet onderschatten. En de meesten van ons hebben tegenwoordig altijd muziek mee, in de oortjes, maar ook in gedachten, in je hoofd.

Misschien is het een idee om mensen een muziekje te sturen? Een muzikale groet (via What's app of messenger), ééntje (ik vind het zonder 'eentje' krachtiger...) die raakt.

 

Ingrid Aaltink

 

Kennis Educatie Centrum

Reactie schrijven

Commentaren: 0