Foutje

Foutje

 

Het overkomt mij ook. 

Een column schrijven over de loterij, daar een rekenfout in hebben gemaakt en daardoor moest ik het aanpassen. Maar tijdens het aanpassen merk ik dat door de aanpassing mijn idee niet meer goed uit de verf kwam. Nogmaals proberen de column te herschrijven maar nee, het was niet meer wat ik voor ogen had. 

 

Mijn reserve column past niet in deze tijd, dus… 

Aan de slag om een nieuwe schrijven… 

Genoeg om over te schrijven maar het lukte niet. Ik was nog te veel bezig met het feit dat ik een rekenfout gemaakt had. 

Hoe dan? Ben ik nou zo dom. Was ik toch te druk met de andere taken die ik in die week had? 

 

Mijn gedachten hielden mijn creativiteit tegen. Geen focus meer en je bent doelloos bezig, ijsberen in gedachten. 

Waar-de-loos!

Ik sluit mijn ogen en noem voor mezelf de focusquote, “creëer structuur, om zo minder na te denken wat te doen”! 

“Ja, oké duidelijk maar ik moet eerst mijn “rekenfout” kwijt.

De fouten quotes komen binnen; “fouten maken mag, ze zijn het bewijs dat je het probeert”, “durf te falen, verlies eens de strijd, streef niet naar de perfectie, omarm je kwetsbaarheid”, “de eerste stap om van een fout te leren, is toe te geven dat je er een gemaakt hebt” enzovoorts. 

Genoeg keuze. 

 

Maar voor nu is mijn keuze gemaakt op “wie fouten durft te maken, groeit”. Deze spreekt mij voor nu aan, niet omdat ik bewust de fout gemaakt heb maar omdat ik achteraf gezien er me er niet voor schaam dat het gebeurd is en dat het inderdaad voor groei zorgt. Met andere woorden een leerzame fout. Buiten dat betekent groei in dit geval ook vooruitgang en zo kan ik het positief afsluiten. Daar hou ik van, positief.

 

Vertel eens eerlijk, wanneer maakte jij voor het laatst een (reken)fout, die nog even bleef “hangen”?

 

 

Ingrid Aaltink-Fidder

Studie Professional/Coach/Eigenaar

 

Huiswerkbegeleidingnijverdal.nl

Kenniseducatiecentrum.nl

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0