Motorisch onrustig (2)

 

 

In mijn vorige column schreef ik over golfballen. Golfballen? Ja, golfballen!

Als je niet goed weet wat je nu aan het lezen bent, kijk dan even op mijn website www.kenniseducatiecentrum.nl onder het tapje ‘column’ en dan op ‘motorische onrust 1’.

 

Tijdens onze ontdekkingstocht fantaseerden wij over verschillende oplossingen. De jongen heeft een creatieve geest en begon zelfs over stroomschokjes. “Je weet wel Ingrid, een halsband die ze ook voor honden gebruiken.” We moesten er hartelijk om lachen, maar wisten dat dat geen oplossing was. Stel je voor!

 

Toen hij tijdens een oefening heel stil op een wiebelkussen zat, zei hij dat hij heel erg zijn best moest doen om recht op te zitten en niet heen en weer te wiebelen. Het wiebelkussen kon zijn heen en weer beweging toch niet echt tegen kon houden. Mijn creatieve geest werd wakker, ik haalde uit mijn ballenbak 2 golfballen en vroeg hem of hij in elke achterzak een bal wilde stoppen en ze helemaal aan de buitenste kant van de zakken wilde duwen. Met de ballen in zijn zakken ging hij voorzichtig zitten. “Wauw, dat kan ik wel voelen!” En meteen erachteraan: “Heen en weer is nu geen optie meer.” Na een tijdje gingen de golfballen weer in de ballenbak. “Weet je Ingrid, ik voel ze nog.”

“Mooi,” zei ik, “dan hoef je de volgende keer alleen maar aan de golfballen te denken als jij je echt even moet focussen.”

 

We hebben dit nog diverse malen geoefend en het ging steeds beter. Hij heeft ‘geleerd’ dat het soms belangrijk is om goed geconcentreerd te werken. Hij weet nu dat hij dat kan en hij heeft een handig hulpmiddel om hem eraan te herinneren. Bij zijn laatste bezoek kreeg ik een doos Merci van hem. Hij kreeg van mij twee golfballen…

 

Een ander kind vraagt misschien om een andere oplossing, niet  ieder kind is immers gelijk. Coaching is oplossingsgericht werken, samen zijn wij tot een oplossing gekomen en dat maakt mijn werk zo mooi.

 

 

Ingrid Aaltink - Fidder

 

Studie Professional/Coach/Eigenaar

huiswerkbegeleidingnijverdal.nl

kenniseducatiecentrum.nl 

Reactie schrijven

Commentaren: 0