Een frisse start

 


Elk jaar ga ik fris beginnen, dat wil zeggen, ik maak weer een nieuwe start. Ik ruim in de praktijk elk jaar de kasten uit en pak ze weer in. Kijk wat ik heb gebruikt en wat ik steeds

minder of niet heb gebruikt het af- gelopen jaar. De dingen die niet meer gebruikt worden, gaan weg, worden ver-

kocht of weggegeven.

Alles weer sorteren en groeperen, want in zo’n jaar worden er weleens dingen op een andere plek teruggelegd. Natuur- lijk schrijf ik op dat wat ik mis en wat er eventueel besteld moet worden voor het volgende seizoen.

Dit jaar komt er ook weer een nieuw vloerkleed. Verder gaan we weer een beetje schuiven met het meubilair en wordt al- les grondig schoongemaakt.

Deze nieuwe frisse start zorgt altijd voor een goed begin, niet alleen voor mij en mijn team maar ook voor de leerlingen. Zij vinden het ook fijn dat alles wat zij nodig hebben tijdens onze begeleiding op de juiste plek ligt en dat er voldoende is. Je wilt immers niet misgrijpen.

Leerlingen adviseer ik ook altijd om van oude niet volge- schreven schriften kladpapier te maken. Koop goede nieuwe schriften. Voor elk vak een! Indien je een jaar overdoet de werkboeken weggooien en gewoon opnieuw beginnen, dat is echt het beste. Ook samenvattingen opnieuw maken. Dat klinkt onzinnig, maar je gaat niet die oude samenvattingen doornemen en leren. Het leren van die oude samenvattingen hebben jou schijnbaar het voorgaande jaar niet laten over- gaan. Leer van je fouten en begin opnieuw.

Want het spreekwoord zegt niets voor niets. Een goed begin is het halve werk.

 

Ingrid Aaltink- Fidder

Studie Professional/Coach/Eigenaar

huiswerkbegeleiding nijverdal.nl

kenniseducatiecentrum.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0