Je bent door ...

Mooie woorden die wij aan het eind van een schoolseizoen graag horen. Natuurlijk waren de geslaagden ook blij met het verlossende telefoontje.

 

In de praktijk kwamen voor de examens aardig wat laatste hulpvragen binnen. Hulpvragen die best het nodige verwachtten van de leerlingen. Maar zoals het vaak gaat, de leerling gaat er in één keer voor, al is het maar op het nippertje. Ze luisteren gretig naar mijn tips, handelen ernaar en maken oude examens tot ze er kotsmisselijk van zijn. Resultaat? Een van de leerlingen is direct geslaagd en de andere kreeg een HER. De HER heeft zich herpakt en is alsnog geslaagd.

 

Twee anderen, die alleen voor de HER kwamen, zaten in een moeilijke positie. Voor mij was het even lastig, wat te doen. Hoop doet veel en dat maakte ook dat ik wilde helpen. Helaas mocht het niet zo zijn, de tijd was gewoon te kort. Als ze nou iets eerder aan de bel hadden getrokken! Maar ja, achteraf... dat is altijd makkelijk praten.

 

Hier in de praktijk hebben wij een geslaagd seizoen afgesloten. Een eindejaar afsluiting met alle leerlingen en natuurlijk traditiegetrouw de pizza! Eén leerling is niet door naar een volgende klas, maar ze was bij voorbaat al een twijfelgeval. Zij gaat met haar ouders overleggen wat nu een wijze keuze is om door te gaan. Daar adviseren wij graag bij.

 

Alle andere leerlingen zijn door. Door naar de volgende klas, naar het volgende -en voor sommigen laatste- jaar. Ik ben trots dat wij wederom boven de 90% scoren (94%).

 

Naast huiswerkbegeleiding in reguliere en examenjaren, helpen wij via ons Kennis Educatie Centrum diverse leerlingen vanaf basisschool tot HBO met bijvoorbeeld taal- en rekenondersteuning. Maar ook met planning, structuur aanbrengen en het coachen op verschillende onderdelen. Ook hier kijken we tevreden op terug.

 

Nu gaan we met zijn allen (door) in de vakantiemodus en in september gaan wij verder met mooie ontwikkelingen en nieuwe leerlingen, want de oude leerlingen zijn door... gegroeid!

 

Ingrid Aaltink- Fidder

Studie Professional/Coach/Eigenaar

huiswerkbegeleidingnijverdal.nl

kenniseducatiecentrum.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0