Werken!

 

 

Het is een goudmijntje voor jongeren in deze tijd: direct na het examen volop gaan werken. Er is een chronisch te kort aan personeel in verschillende vakgebieden en de bedrijven zitten te schreeuwen om jonge aanpakkers. Het is best lucratief* deze kans te pakken, want je kunt gebruik maken van 13 weken werktijd, als je in tenminste in je examenjaar zit. Of iets minder, als je nog vakantie wilt vieren.

Kijk maar eens rond in de verschillende branches wat zou je willen en/of kunnen doen en wat de verdiensten zijn. Bedrijven zijn steeds meer open over hun uurlonen, sterker nog, het staat al op hun advertenties bij de omschrijving van de vacature.

 

Naast het geld dat je verdient, levert werken je natuurlijk heel veel ervaring op en zul je een leuke, leerzame tijd hebben met leeftijdsgenoten. Je kunt met zo’n tijdelijke baan al vast in de keuken kijken van een bedrijf en een keuze maken om dingen in de toekomst wel of niet te doen. Misschien kun je na deze 13 weken wel blijven werken, een paar uren per week als bijbaan. Een extra zakcentje helpt elke student(e) in zijn/haar studententijd.

 

Verder staat het in de toekomst goed op je cv (curriculum vitae)**. Dat heb je nodig als je later gaat solliciteren. Bedrijven houden van aanpakkers van 16 jaar, maar ook van aanpakkers en doeners die afgestudeerd zijn, zeg maar als je 21+ bent. Dan staat dit vakantiebaantje mooi op je cv.

 

Dus stroop je mouwen op, zoek naar de vakantie- en of bijbaan die bij je past, solliciteer, loop eens binnen bij bedrijven,  maak kennis en begeef je in een andere, ook leerzame, wereld buiten school. Dompel je onder in al het nieuwe en doe ervaring op. De keuze hier in Nijverdal/Hellendoorn is reuze!

 

*lucratief (lonend, de moeite waard, rendabel)

**cv (curriculum vitae) overzicht van gevolgde opleidingen, werkervaringen ((bij)banen en stages), nevenactiviteiten, contactgegevens

 

Ingrid Aaltink

Kennis Educatie Centrum

 

Huiswerkbegeleiding Nijverdal

Reactie schrijven

Commentaren: 0