Ontdekkingsreis

 

 

Er dreigt overal een tekort van te komen. Een tekort aan grondstoffen, onderdelen en zelfs personeel in diverse functies. De tekorten komen via verschillende mediakanalen bij ons binnen en dat maakt mensen onrustig.

Iedereen heeft de afgelopen 18 maanden al zoveel andere tekorten gekend. Een tekort aan knuffels, ontmoetingen en andere sociale uitjes.

De afstand tot elkaar was echter niet te kort, die was juist best ruim. Nu we de afstand mogen loslaten, wil dat niet zeggen dat we dat ook moeten. Er zijn nog genoeg mensen die graag wat meer afstand willen houden en liever niet te dicht en niet te lang bij elkaar willen staan of zijn.

 

Veel leerlingen zijn de afgelopen maanden leerstof te kort gekomen. Voor hen is het lastig aan te haken nu school weer volop aan de gang is. Het jaar begint weer als vanouds en de leerstof staat, in tegenstelling tot vorig jaar, weer meerdere keren per week in de agenda.

Hoe los je het tekort van vorig jaar op? Hoe pak je die tijd terug? Er zijn gelukkig leerlingen die het vlot genoeg oppakken, de leergaten zelf opvullen en zo hun tekorten aanvullen. Maar anderen kunnen de tekorten níét zomaar inhalen. Zij moeten in de lesstof van nu meer zoeken, graven en ontleden om te leren wat ze moet leren. Eruit halen wat ze tekort komen. En dat kost enorm veel energie!

 

Mijn tip: vul je tekort aan door op ontdekkingsreis te gaan in je leerboeken. Bijna elke uitgever van schoolboeken heeft digitale ondersteuning, mis-/gebruik dat. Zoek naar dat wat je te kort komt en vul je tekorten aan met alle informatie die jij over je lesstof kunt vinden. Wees niet bang, wees een spons! Er gaat een wereld voor je open.

 

Ingrid Aaltink

Kennis Educatie Centrum

 

Huiswerkbegeleiding Nijverdal

Reactie schrijven

Commentaren: 0