Voluit

voluit

we zijn het haast verleerd:

het treuzelen, het drentelen

het dartelen, het dromen

het kuieren, het luieren

het mijmeren, het stromen

we zijn  het haast verleerd:

de lach, de groet, de sympathie

de sjeu, de lol, de harmonie

de liefdevolle vriendelijkheid

de zorgzame betrokkenheid

we zijn  het haast verleerd:

want door de vaart, het jakkeren

het vliegen en het streven

vergeten we vaak onbewust

om echt voluit te leven

Tanja Helderman – voluit (FB pagina TAALig)

 

Toen ik dit gedichtje las moest ik denken aan voor corona. Ja dat klopt, we zijn het verleerd. Zet ik het in de tijd van nu dan merk ik dat we er weer meer mee doen. De rust is teruggekeerd in ons dagelijks leven en de vraag is: gaan we weer terug de drukte in? Kunnen we een nieuwe rust creëren, zowel privé als in het werk?

Ga jij verder zoals het was voor corona? Of ga je opnieuw van start met de dingen die je doet en wilt doen. Wat laat je wel toe en wat laat je niet (meer) toe? Hoe ver kom jij weer terug naar de tijd van voor corona? Of is jouw limiet anders ingesteld, nu je weet dat het ook anders kan?

Die mooie blauwe luchten waar we zo van genoten hebben de afgelopen weken doen je overwegen: zakelijke vliegreisjes, kan best toe met minder. Online vergaderen kan in sommige gevallen prima, enzovoorts.

Corona raakt ons op zoveel vlakken dat we hier zeker lering uit kunnen/moeten trekken.

We zijn het haast verleerd en daarom ga ik ...... (vul in wat voor jou van toepassing is)

 

Ingrid Aaltink

Kennis Educatie Centrum

Reactie schrijven

Commentaren: 0