Identietijdscrissis

Identiteitscrisis

 

Veel ondernemers zijn gedupeerd door het Coronavirus en het directe gevolg: de Coronacrisis. Ook mijn bedrijf staat voor 80% stil. Maar achter de schermen ben ik wel 100% in de weer. Toen ik, na 1 week onder strenge voorschriften gewerkt te hebben, de praktijk helemaal moest sluiten gebeurde er wel iets met me.

 

Als eerste ben ik een heel weekend in mijn eigen verdriet gedoken. Ik was stuurloos, er kwam helemaal niks uit me, behalve tranen en wat wartaal. Ik ging zelfs twijfelen aan mezelf. Aan wie ik ben en wat ik doe. Mijn identiteit was zoek, ik zat zelf in een crisis. Een identiteitscrisis! Gelukkig heeft mijn gezin adequaat gereageerd: troosten en verder niks. Ze kennen me, laat mam maar even gaan.

 

Na dat weekend, in de twee weken daarna, was het de situatie omgooien. Zoals Dennis op den Dries (1983-2019) altijd zei: "We hebben een nieuw uitgangspunt." Ik moest uit mijn verdriet komen en handelen. Handelen naar de nieuwe situatie en handelen vanaf het nieuwe uitgangspunt.

 

Maar wat nu?

Veel ondernemers met mij zullen zichzelf en hun naasten die vraag hebben gesteld. Wat nu?

 

Verder!! Ja!! Maar hoe??

 

Met een verhuizing op komst moet ik wel vooruit, want terug is geen optie. Coronavirus heeft een lange adem, maar ik ook! Je raadt het al, ik werd opstandig en boos. Precies dat had ik nodig om mezelf weer moed in te praten.

 

Handelen vanaf het nieuwe uitgangspunt. Het nieuwe uitgangspunt is nu, maar start in september. Ander pand, andere website, meer diensten en andere ontwikkelingen gaan er voor zorgen dat we in september kunnen beginnen aan een fris nieuw seizoen.

 

Corona heeft veel effect, nu, maar ook in de toekomst. Voor veel ondernemers zal het de komende jaren nog best lastig worden. Voor mij ook. Daarom verzoek ik u lokaal te kopen en te bestellen. Menig plaatselijk bedrijf bezorgd graag.

 

 

Ingrid Aaltink – Kennis Educatie Centrum

Reactie schrijven

Commentaren: 0