In de verlenging

De hele maand april zijn we gebonden aan regels en afstand houden. Hoe je het ook wendt of keert, we hebben het er mee te doen. Het is lastig, het is vervelend. Maar het is zoals het is.

 

In plaats van alleen het negatieve te benadrukken, kunnen we deze tijd ook een positieve kant geven. Want er ligt hier natuurlijk wel een stapeltje kansen.

 

Lekker de natuur in trekken waar bijna niemand loopt, nieuwe en andere routes ontdekken in het bos. Heerlijk de zolder eens opruimen en opknappen. De voorjaarsschoonmaak doen zoals grootmoeder dat vroeger deed (extra grondig). Nu eindelijk je fotoboeken inplakken en terug kijken op al die mooie momenten.

 

Das leuk en aardig, maar wat doen we met de kinderen? Veel kinderen hebben het zwaar, want ze hebben geen structuur meer. Het vertrouwde ritme is weg. Geen school, geen klasgenootjes en spelen met vriendjes is beperkt. Ook voor hun geldt dat ze veel meer vrije tijd hebben dan voorheen. Heerlijk zulke hulpjes, maar ook weer lastig.

 

Nou, weet jij het nog, vroeger... hebben wij ons wel eens verveelt, soms vaker dan je lief was, die ervaring gun jij je kind toch ook?

 

Bankhangen 2020 is nu erg populair. Ik zou zeggen: geniet er van, dat kan straks zo weer anders zijn.

In deze  tijd met zoveel online mogelijkheden kun jij je haast niet vervelen. Gamen, Netflix, YouTube, Tik Tok en voor de creatieveling onder ons Pinterest en Welke.

 

Zoveel mogelijkheden, zoveel te doen, het houdt gewoon niet op.

Toch denk ik dat het nu voor iedereen wel even goed is om stil te staan, niet meer te hollen, niet meer te draven. Bij iedereen slaat de paniek toe, mijn gezondheid, mijn werk, mijn inkomen, mijn plekje, mijn...

Laat het los!

Het is even niet ik, niet even mijn, maar het is ons.

Ons samen!

 

Ingrid Aaltink

 

Kennis Educatie Centrum

Reactie schrijven

Commentaren: 0