Cadeautip voor brugklassers!

Cadeautip voor brugklasser!

Voordat het zover was dat ik het mijn eigen kinderen cadeau kon geven had ik een artikel gelezen over een moeder en kind op weg naar het Voortgezet Onderwijs en wat daar allemaal bij kwam kijken. Voor die moeder was het de vierde zoon die naar het VO ging en zij had geleerd van de andere drie. Het was een super interessant artikel en ik heb er ook dat uit gehaald wat ik dacht nodig te hebben.

Want naast kaftpapier, schoolmaterialen, tas en toen die tijd belangrijkste item “De Agenda” ging ik met kindlief ook op pad naar een wekker. Een wekker??? Ja een wekker…

Als het toch allemaal spannend gaat worden dan meteen maar direct met alles. Met de nieuwe wekker werd natuurlijk in de vakantie een paar keer geoefend, niet alleen het zetten maar ook het oefenen met het opstaan en hoe lang duurt het voor je fris en fruitig beneden bent (EF=Executieve Functies al eerder over geschreven). Super leuk om samen te doen, want in de vakantie kun je hem ook op 10 uur zetten. Het smeren van brood en wat neem je mee voor tussen de middag en hoe? Tijd voor een kleurige Dopper?

Vanaf de eerste schooldag beloofde ik dat de eerste 2 á 3 weken we alles samen zouden doen. Samen uit bed, tas inpakken (of de avond ervoor), ontbijten enz. Het kind op weg naar school, natuurlijk bleef ik thuis. Het achterliggende idee was dat ze het straks zelf kunnen. 

Maar ik heb super geluk want de tweede week vonden beide kinderen het niet meer nodig.

Nu zitten ze op het MBO, gaan hun eigen weg. Dochterlief heeft 2 wekkers, zoonlief zet de wekker naar het uitzetten direct weer aan, zo vergeet hij het niet.

Mooi hè die ontwikkeling….

 

Ingrid Aaltink

Reactie schrijven

Commentaren: 0