Van examen krijg je uitslag

Van examen krijg je uitslag! (Quote: Loesje)

Woensdag 12 juni vanaf ongeveer 15.45 tot 18.00 word je gebeld door school met de uitslag.

Er zijn 3 mogelijkheden;

Gefeliciteerd je bent geslaagd!!

Je hebt nog een HER-examen nodig.

De laatste en de minst  leukste helaas je bent gezakt.  

Maar zover is het nog niet. Donderdag 23 mei start het laatste examen.

En dan…

Wachten…. lang wachten.

Wachten voor de studenten, maar ook wachten voor de ouders.

Je bent niks voor niks naar de open dagen geweest voor het vervolgonderwijs. Je laten informeren over de vervolgopleiding. Je weet dat je kind er aan toe is, die nieuw uitdaging die MBO, HBO of Universiteit heet.

Maar ja, eerst door de examens heen en dan wachten op die uitslag.  

Welke zal het worden?

Ook ik heb al jeuk. Het is zijn dan niet mijn eigen kinderen, maar zowel voor de leerlingen die hier al maanden of zelfs jaren lopen als ook de leerlingen die op het laatste nippertje nog om hulp vragen en zich helemaal overgeven aan mijn team.

Voor ieder leerling krijg ik de kriebels. Ik word onrustig, begin te friemelen aan papiertjes, pennen (kauw er zelf op net als vroeger) enz.  

Woensdag 12 juni de uitslag dag…..

Niet voor één maar voor ondertussen voor 13 leerlingen wacht ik op een berichtje. Want ik hoop (ga er van uit)  dat ze me direct appen of bellen om het goede of slechte nieuws te vertellen.

Voor alle eindexamenkandidaten en hun ouders.  Sterkte met de wachttijd. Ga wat doen wat je afleidt. Zie mezelf nu al weer heen en weer lopen, niet weten wat te doen, haren uit mijn hoofd trekkend en een ieder blijf uit mijn buurt houding.

Van examen krijg je uitslag! Ik krijg uitslagen!  

Ingrid Aaltink

Reactie schrijven

Commentaren: 0