Workshop weerbaarheidsspel voor pubers

Het grote weerbaarheidsspel voor pubers is een spel voor pubers én hun ouders en leerkrachten.

 

Dit spel leert pubers weerbaar te zijn in moeilijke en conflictsituaties thuis, op school, bij vrienden en in het bijbaantje.

Tijdens deze workshop van 2,5 tot 3 uur leer je het volgende:

 

Hoe je dit spel kunt inzetten bij individuele tieners en pubers

Hoe je een workshop voor ouders kunt organiseren met behulp van dit spel waardoor ouders meer handvaten ontvangen om hun tiener/puber te helpen in moeilijke en conflictsituaties zowel thuis, op school, bij vrienden of bij het bijbaantje.

Ouders leren zelf hoe ze bij voorkeur reageren in zo'n situatie en hoe ze hun tiener/puber kunnen helpen met meer gedragsmogelijkheden voor een betere sfeer in huis.

Hoe je als leerkracht dit spel kunt inzetten tijdens mentoruren of individuele gesprekken

Hoe het spel werkt

Het doel van dit spel.

Pubers hebben een belangrijke leertaak op het gebied van autonomie en het aanleren van de zogenaamde executieve functies waardoor ze hun leer en werktaken kunnen volbrengen

Pubers zijn nog ruwe diamanten in hun communicatie. Daarop reageren leid vaak tot conflict.

Uit onderzoek blijkt steeds opnieuw dat pubers de gevolgen van hun gedrag nog moeilijk kunnen overzien. Dat moeten ze nog leren. 

Door middel van dit spel leren pubers meer over oorzaak en gevolg en krijgen ze meer gedragsopties en inzicht in hun eigen gedrag. 

Op een speelse wijze kunnen ze overzien en oefenen met wat er allemaal mogelijk is. 

Er wordt geoefend met verschillende levensgebieden die belangrijk zijn voor deze leeftijdsfase.

Het spel gaat over alledaagse situaties waarin een tiener/puber op een onhandige manier kan reageren door zich bijvoorbeeld te agressief of juist te non-assertief op te stellen.

Door middel van de kaartjes met vragen over deze alledaagse situaties thuis met ouders of broers en zusjes, op school met leerkrachten en klasgenoten, met vrienden en onbekenden of tijdens een bijbaantje komt de tiener/puber erachter dat er vele manieren zijn om je zin te krijgen of om de sfeer goed te houden.

Hierdoor leert de tiener/puber dat het kan kiezen in conflictsituaties en dat er meerdere manieren zijn om op een plezierige manier met elkaar om te gaan zonder dat je tekort komt.

 

De investering van de workshop voor professionals zijn € 85,00.

 

Dit bedrag is exclusief het spel € 27,50.  

 

Na het volgen van de workshop kun je het spel zelf aanbieden voor ouders en kinderen en pubers binnen je eigen praktijk.

 

Voor meer informatie over dit spel klik op onderstaande button