Wietske

 

Coach |Hooggevoelig & strongwilled specialist| Leren-leren trainer | Aardrijkskunde docent | Allround Huiswerkbegeleider

 

Ik ben Wietske. Vrouw van een lieve man, moeder van een puber zoon, docent aardrijkskunde, (kinder)coach, Hooggevoelig & Strong-willed specialist en leren-leren trainer.

 

Als moeder van een HB zoon weet ik tegen wat voor problemen kinderen en ouders aan kunnen lopen als het gaat om school, leren en sociaal emotionele vaardigheden. Helaas zijn er nog veel vooroordelen over en beperkingen voor kinderen die op een of andere manier buiten het gemiddelde vallen, maar door mijn creatieve kijk op alles om mij heen vinden we altijd een oplossing of richting die past.

Ik werk sinds 2001 met heel veel plezier in het voortgezet onderwijs. Hier mag ik leerlingen van alle niveaus enthousiasmeren voor het mooie vak aardrijkskunde.

 

In mijn eigen praktijk, IKsamensterk coaching & trainingen in Zwolle worden kinderen en hun ouders begeleid om te worden wat ze al zijn. Daar waar nodig overwinnen we obstakels en ontwikkelen we vaardigheden.

 

Omdat ik eerst naar het kind kijk en pas daarna naar de eventuele problemen, zal ik altijd aansluiten bij het kind en zo als begeleider de weg van het kind volgen. Slechts hier en daar bijsturend voor een zo optimaal mogelijk resultaat.

 

Met enige regelmaat geef ik lezingen en workshop bij het Kennis Educatie Centrum in Nijverdal over ‘Hooggevoelige en Strong-willed kinderen’, ‘Kinderen en emoties’, ‘Mindset’ en ‘Leren-leren

 

Daarnaast ben ik op woensdagmorgen en avond aanwezig voor coaching.

 

Een afspraak maken kan via wietske@kenniseducatiecentrum.nl (nog niet geactiveerd)

 

 

Hilde

Begeleider leerproblemen | Leerkracht | Orthopedagoog | Dyslexiecoach|

Hoogbegaafdheidsspecialist | Allround Huiswerkbegeleider

 

 

Na jaren werkzaam te zijn geweest als orthopedagoog en leerkracht, zowel binnen het basisonderwijs als het middelbare onderwijs, ben ik me meer gaan richten op het begeleiden van individuele kinderen. Er is steeds minder tijd en aandacht voor het kind zelf, maar de wereld om hen heen vraagt wel steeds meer van ze.

 

 

Als orthopedagoog wordt mijn nieuwsgierigheid vooral gewekt als het leren anders loopt dan volgens het verwachte patroon. Samen met het kind wil ik op zoek gaan naar de oorzaak. ‘Waarom loopt hij/zij vast, is hij/zij niet gemotiveerd om te leren, of zit hij/zij niet lekker in zijn/haar vel?’ En om hier vervolgens samen aan te werken.

Vaak leidt dit tot een duidelijk beeld en plan, soms is het nodig verder onderzoek te doen.

Als orthopedagoog kijk ik niet alleen naar onderzoeksresultaten, maar vooral ook naar het kind en zijn of haar omgeving.

 

Als dyslexiecoach begeleid ik leerlingen hoe ze met dyslexie kunnen omgaan. Wat is dyslexie nu eigenlijk? Waarom gaat het leren soms lastiger als je dyslexie hebt? Wat doet het met je als kind? Hoe kan je hier mee omgaan. Welke aanpak gebruik je tijdens het schoolwerk.

 

 

Als moeder van hoogbegaafde kinderen ben ik me gaan specialiseren in het onderwerp ‘Hoogbegaafdheid’. Een complex onderwerp, waar nog te weinig aandacht voor is. Het opvoeden van kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong kan ingewikkeld zijn. Daar wil ik kinderen, ouders en scholen graag in begeleiden en adviseren.

 

Een afspraak maken kan via hilde@kenniseducatiecentrum.nl (nog niet geactiveerd)

 

 

Henriette

Ambulante begeleider | Dyslexiespecialist

 Ik heb lang gewerkt als psychiatrisch verpleegkundige en psychodiagnostisch medewerker. Dyslexie, ASS en leerproblemen op kwamen steeds op mijn pad. Dit resulteerde van 2009 tot 2011 in de opleiding masterSEN remedial teaching. Ik combineer mijn kennis en ervaring in de zorg/ psychiatrie met de kennis en ervaring op het gebied van leer- en ontwikkelingsproblemen. Ik begeleid jongeren en volwassenen met complexe problematiek via PGB.

Ind. Begeleider ASS, Dyslexie Coach en Docent Textiele Vormgeving.

 

Een afspraak maken kan via henriette@kenniseducatiecentrum.nl (nog niet geactiveerd)

 

 

 

Charlotte

Orthopedagoog | Remedial Teacher | Dyslexiebehandelaar 

 

 

Moeder van een zoon met ADHD en ASS problematiek en een dochter.

Na een aantal  jaren als remedial teacher/intern begeleider en dyslexiebehandelaar te hebben gewerkt, heb ik gemerkt dat hier mijn passie en talenten liggen.

Ik ben afgestudeerd als orthopedagoog met als afstudeerrichting leerstoornissen. Ik wilde graag als remedial teacher aan de slag en daarom heb ik ook nog de PABO gedaan.

Daarna heb ik als remedial teacher en intern begeleider gewerkt en als orthopedagoog. In 2012 heb ik de opleiding tot dyslexie behandelaar gevolgd en daarna ben ik begonnen als dyslexie behandelaar en heb ik vergoedde dyslexie behandelingen gegeven. In 2019 heb ik nog de nascholing “diagnostiek van dyslexie” gedaan.

 

Waarom doe ik wat ik doe: leerlingen met dyslexie en/of andere leerproblemen helpen daar word ik blij van. Remedial teacher/dyslexie behandelaar ben ik geworden om er aan te kunnen bijdragen dat leerlingen weer plezier krijgen in het lezen/rekenen en andere dingen die ze moeilijk vinden. Ook help ik leerlingen  met hun gedrag door het gesprek visueel te maken. 

 

Hoe doe ik dat: bijvoorbeeld  d.m.v. teken je gesprek en talent gesprekken met de leerling. Zo kijken we naar wat wel goed gaat en kan de leerling weer succes ervaringen opdoen en zelfvertrouwen krijgen. 

 

In mijn vrije tijd ben ik bestuurslid van de Soropimisten club Deventer. Verder ben ik lid van de EHBO vereniging Bathmen en help ik als EHBO-er bij evenementen. Ik vind het belangrijk om in beweging te blijven, dit doe ik onder meer d.m.v. pilates en tai-chi.

 

 Een afspraak maken kan via charlotte@kenniseducatiecentrum.nl (nog niet geactiveerd)

 

 

Ingrid

 

Kinder- en leerstijlcoach |Ik leer leren | Ik leer anders | Executieve Functies | Allround Huiswerkbegeleider| Locatiemanager |  

 

Ik ben Ingrid  (1966). Kinder- Opvoed- en leerstijlcoach, moeder van een dochter met dyscalculie en dyslexie en een zoon met epilepsie en PDD NOS.

Mede door hun, doe ik wat ik nu doe.  

Oplossingsgericht kijken naar het kind.

 

Dat gebruiken wat al in een kind van nature zit en dat uitvergroten/versterken.

Het kind de kans geven om zich te ontdekken, er zit zoveel verscholen.

Afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd in het beelddenken, leerprocessen en blokkades.  Diverse opleidingen en cursussen gevolgd. Waaronder "Ikleeranders", "Ikleerleren", Jamara rekenen, Practioner VAK Denkbeeld, Executieve Functies, Leer strategieën, Studievaardigheden, Contextueel en Systemisch werken, Oplossingsgericht werken, Kindercoach en nog veel meer.

Ik ben autodidact en ervaringsdeskundige en zet humor, creativiteit, passie en inspiratie in om een (ook mijn) doel te verwezenlijken.

Als leerstijlcoach laat ik kinderen zien dat je ook in minder tijd goede cijfers kunt halen. Verder mag ik graag kinderen motiveren om het beste in hun zelf omhoog te halen. 

 

 Een afspraak maken kan via ingrid@kenniseducatiecentrum.nl (nog niet geactiveerd)

 

 

Jolinde

 

Media en Vormgever | Online Content Creator in wording  (Freelance) 

 

Mijn naam is Jolinde.  Op dit moment volg ik de opleiding Ad Online Content Creator bij NHL Stenden in Leeuwarden. 

Voor Kennis Educatie Centrum verzorg ik bijna al het reclame materiaal en ben ik bezig bestanden te digitaliseren. Ik doe dit met veel plezier en vind het leerzaam om elke dag nieuwe dingen te leren van het vak!

Ik hou van muziek, reizen, yoga, foto's maken, lezen (vooral Engelse boeken) en natuurlijk vormgeven!  Op dit moment heb ik ook mijn eigen bedrijf www.jolindeaaltink.com en werk ik als freelancer bij Kennis Educatie Centrum.

 

Een afspraak maken kan via jolinde@kenniseducatiecentrum.nl (nog niet geactiveerd)

 

 

 

 

 Interieurverzorgster

 

 

Ivm het behalen van de pensioengerechte leeftijd van onze interieurverzorgster zijn wij voor

Kennis Educatie Centrum & Huiswerkbegeleiding Nijverdal we op zoek naar iemand die het wil overnemen.  

 

• 2 uur in de week

• dinsdag, woensdag of donderdagochtend 

• alle schoolvakanties vrij

• extra uren mogelijk in overleg door gastheer/vrouw te zijn op een lezing avond. 

 

Motivatiebrief naar info@huiswerkbegeleidingnijverdal.nl

 

Iemand waar we naar uitkijken

Orthopedagoog Generalist

 

 

Leer meer over ons....

 • Keizerserf 38             
 • 7442 MN Nijverdal
 • Tel: 0548 22 30 26 bgg 06 31 96 67 62

 

 • Huiswerkbegeleiding
 • Orthopedagogisch Ondersteunende Begeleiding (OOB)
 • (Kinder)Coaching
 • Bijlessen
 • Leerondersteuning (RT) BO, VO, SO, MBO en HBO
 • Trainingen
 • Lezingen
 • Workshops
 • en meer....

 

 

Nieuwe banner, volgt ! zsm

Kennis Educatie Centrum

Keizerserf 38, 

7442 MN  Nijverdal

Tel:  05 48 22 30 26 bgg 06 31 96 67 62  of mail naar

info@kenniseducatiecentrum.nl